Friday, January 18, 2008

Van ons geloof gevallen....

Jaja, geloof het of niet...we hebben de TV die in ons apptmnt staat aangesloten op de kabel...we kunnen vanaf vandaag dus TV kijken! Ik weet niet hoeveel zenders, maar het zijn er veel.

We vinden het goed om meer mee te krijgen van alles wat er hier in de States gaande is, meer contact krijgen. Daarnaast is het goed dat Rachel en Floyd ook op dat gebied inburgeren en (heel belangrijk) de Engelse taal beter leren.

Mocht het zo zijn dat jullie binnenkort een foto op de blog zien waarop ik sta met een Budweiser, een hamburger en een sigaret... reken ik erop dat jullie snel hulptroepen sturen...


De kids zijn net terug van de eerste, halve, schoolweek. Het is goed gegaan. Ik heb het gevoel dat ze snel zullen wennen aan alles.

Maandag is Marthin Luther King day, dus een lang weekend.

We hadden gewacht met de school-start, daar we gehoopt hadden een huis te vinden en de kinderen aldaar naar school te laten gaan. Nu dat niet is gelukt hebben we besloten om de kinderen hier naar school te laten gaan, en meer tijd te nemen met de "house business".

Het is een middelgrote school waarbij er van iedere grade enkele klassen zijn. Het is wel zo dat ze de klassen altijd mengen met 2 grades tegelijk. Floyd in 3/4, Rachel in 5/6 (er zijn geloof ik 4 klassen van grade 5/6 gemengd).
De school gaat t/m grade 8, ca 14jr. Daarna ga je direkt naar de High School.
Op school heb je in de basement verdieping voor de hogere grades de bekende metalen kasten staan waar een ieder zijn/haar spullen in kan doen. Jullie kunnen ze wel van alle films. Prachtig om te zien hoe de teenagers voor de kasten staan te tutten, lijkt wel of je in de film bent.

Nu we toch voorlopig hier blijven hebben we ook sinds vandaag telefoon (#612-354-2434) en een vaste internet aansluiting. Tot nu toe hebben we meegesurfd op de beschikbare wireless netwerken, wat soms wel en soms niet ging. Nu dus altijd een goede en snelle verbinding.
Ook fijn dat we kunnen bellen, en gebeld worden.

Om 6pm heb ik een baan gehuurd voor 1,5 u om met Floyd te tennissen. Heerlijk!
Floyd heeft al veel kunnen tennissen hier de laatste weken. De lessen zijn wel behoorlijk prijzig. In Nederland waren we op jaarbasis al een behoorlijk bedrag kwijt aan tennis, maar hier is het grofweg 3-4 x zoveel! We hebben diverse lokaties uitgetest, en proeftrainingen meegedaan. Floyd stapt gewoon de baan op en traint mee. Is dan 2u alleen. Heeft geen last van de taalbariere, vreemde mensen of wat dan ook. Prachtig om te zien. Tennis is zijn wereld.
Zoals Valerie al schreef was Rachel wat minder happy na de 1e schooldag, maar de volgende 2 verliepen, zoals verwacht, een stuk beter.

Weekend wordt behoorlijk koud, ggrrrr.
Denk dat ik maar eens in de sauna ga zitten in "the gym". Prachtige accomodaties. We moesten een lidmaatschap nemen om Floyd te kunnen laten tennissen, en aangezien ik ook met Floyd speel, moest ik ook lid worden :-) Je kunt er op alle soorten toestellen trainen die je maar kan bedenken; daarnaast tennisbanen, racketball, squash, restaurant, zwembad, spa/bubbelbaden, sauna, basketbalvelden, rockclimbing, group fitness/yoga ruimtes (met diverse lessen door de dag heen). Zeer mooi allemaal. Met dit klimaat is het ook wel fijn dat je zo'n grote plek binnen hebt. Er zijn zo'n 10 "lifetimefitness" lokaties in/rond Mnpls waar we gebruik van kunnen maken.

Zondagochtend gaan we naar de SRF. De kinderen hebben dan Sunday school en Valerie en ik een reading service/meditatie.


Goed weekend,

Take care,
Paul

ps; @Jeanny: het postpakket is zojuist gearriveerd. Thanks!

2 comments:

Anonymous said...

Coucou,
Il n'y a pas juste le nez qui peut geler, il y a aussi le bout des oreilles (le lobe) et les joues. C'est super important de garder le visage dans un col ... mais si on respire trop dans le col, il devient humide et gèle... Ça va mal. Autre conseil : moi je mets toujours plein de crème hydratante sur le visage avant de sortir : cela fait une couche qui protège la peau... bisous... (finalement, il fait chaud au Québec, comparé à chez vous ! ) haahah!

Anonymous said...

Hoe is het met jullie in dat koude weer? We kunnen ons het leven in die kou niet voorstellen en vinden de wind hier al onaangenaam, terwijl het dik boven 0*, zelfs 9* is! We durven het woord KOUD bijna niet meer uit te spreken. Dus we denken veel aan jullie!!! We gaan dadelijk naar de kindercarnavalsoptocht in Sittard en we zetten een pruik op als muts. Benjamin en Inti zijn piraat! Vandaag vieren we Bobs' galactische geboortedag! Jullie 5en ook een fijne zondag gewenst!!!!!