Saturday, January 12, 2008

Nieuws van alle kanten

Vorige nacht hebben we weer sneeuw erbij gekregen. Het was al sinds een paar dagen gepland dus geen verrassing. Echt zin in had ik er niet. We hebben een paar dagen "lekker" weer gehad (rond 2-3 graden) dus ik vond het niets om weer nieuw sneeuw te zien... We hebben nu sinds December 10 sneeuw (dus 4 weken al), plaats nu voor de lente. Nou gelukkig viel het mee vanmorgen, toen ik met onze hond Daisy ging wandelen. Lekker fris, niet te koud, alles weer blinkwit. Wat is het toch heerlijk sneeuw te hebben! De zon kwam ook daarbij dus echt een mooi weer. Ik was opgelucht dat ik me zo blij voelde. Had ik niet gedacht :-) Dit is natuurlijk een goed teken om op de lente te wachten. Verwachting is meer koud de komende dagen. We gaan weer richting -10... Rachel en Floyd gaan dus weer schaatsen en dat is ook heerlijk.



Deze week is Olivier bij ons geweest. Olivier is de man die onze huidige appartement vroeger woonde. Hij werkt nu in Parijs maar kwam voor een week in Minneapolis en is hier geweest om een paar dingetjes op te halen en naar Parijs terug te nemen. Olivier heeft ons vertelt dat de bewoners van het gebouw verantwoordelijk zijn voor de stoepen rond het gebouw. Logisch natuurlijk. Maar blijkbaar hebben de andere inwoners niet zo veel aan want het sneeuw blijft gewoon lekker op de stoep en het glijdt vreselijk. We weten echt niet hoe oude mensen hier kunnen lopen. Echt waar. Elke keer als we met Daisy gaan wandelen, vallen we bijna. Daisy ook trouwens! Ik kan me voorstellen dat oude mensen heel makkelijk kunnen vallen en hun heupen kunnen breken! Maar goed. We hebben tot nu toe geen ongeval gezien maar ook geen oude mensen gezien! hahaha! Die zijn slim en blijven gewoon lekker binnen tot de lente!!!

Sinds we dus ook een beetje verantwoordlijk zijn hebben we tegen Rachel en Floyd gezegd dat ze de stoep konden vegen :-) Die vonden het een goede idee en vanmorgen hebben ze het voor de eerste keer gedaan. Hier een paar fotos van Rachel (gemaakt door Floyd) en van Floyd (gemaakt door Rachel).
























Als jullie het kunnen zien werkt Floyd echt flink terwijl Rachel liever een soort Paaldans probeert te doen :-) Ach die meisjes! Die doen alleen als of ze iets doen...



Later hebben ze met een glimlachende gezicht gevraagt of ze allebei voor dit werk 2 dollars konden krijgen!!!!!!! Nou, ik heb hun verteld dat in Amerika mensen heel veel zorgen voor hun "community" en dit soort werk voor niks doen. Ze noemen het "voluntary work". Dus Rachel en Floyd moeten ook zoiets doen! Ben ik niet slim? Ik heb vaandag $ 4 gespaard :-)


Ja, ik weet het: jullie willen ook iets horen van school! Sjoerd's en Felicia's kiddies zijn al sinds een week op een Franse school. Die van ons moeten ook beginnen!!!! Vandaag was er een open dag voor alle scholen in Minneapolis. Het was in downtown in een hotel's ruimte waar alle scholen gerepresenteerd waren. Aan de eerste "booth" hebben ze tegen ons gezegd we moesten op Maandag naar een plek bellen of bezoeken om administratie papieren te regelen, de kinderen laten testen en zien waar er plaats is in welke school. Blijkbaar kan je hier niet zomaar naar de school bij jou in de buurt gaan. Als de klassen vol zijn, dan moet je naar een andere school. We moeten dus op Maandag hun bezoeken (Paul, want ik moet naar Medtronic). Omdat we naast een school wonen (4 minuten van het appartement), zou het leuk zijn als Rachel en Floyd naar die school konden gaan. Daarom zijn we naar de "boost" van deze school gegaan om toch al te vragen of ze nog plaats hadden. Na een paar gesprekken met verschillende mensen (aan het einde met de direkteur zelf van de school) hebben we misschien toch een kans om 2 plekjes te krijgen. Een familie is net naar Zuid-Amerika vertrokken en de kinderen waren ongeveer van dezelfe leeftijd als onze kinderen. Iedereen vonden het vreselijk dat Rachel en Floyd niet naar school gingen en thuis waren! Ik denk dat we echt een goede kans hebben. Maandag dus snel alles regelen en hopen dat ze al deze week naar school kunnen. Het lijkt een hele leuke school te zijn. Er zijn heel veel verschillende scholen hier: de public school, , de Immersion school, de Cyber school, de Open school, de Waldorf school, de Montessori school etc etc! Deze is een Open school. Die liggen een beetje tussen de Waldorf (= vrije) en de "normale" scholen en lijkt ons een hele leuke school.


Rachel heeft er echt zin in. Ze zegt natuurlijk dat ze geen engels kan, wat helemaal niet waar is (en dat weet ze ook maar het is alleen maar een smoesje, zoals altijd!) maar wil toch nu graag naar school. Vanavond heb ik met hun engels geoefend en was blij te zien dat ze allebei het al goed konden. Ik ben zeker dat ze het heel snel gaan oppikken. We moeten echt goed doorgaan thuis met Frans en Nederlands anders gaan we binnen no time twee amerikaanse kids hebben :-)


Veel van jullie vragen zich ook af, hoe het met het tennis van Floyd gaat. Is hij al begonnen, heeft hij een club gevonden? Kan hij nog tennissen??? Hier dus een korte bericht. Net voor Kerstmis hebben we gehoord dat er een tennis club niet zo ver van ons was. We zijn daar naartoe geweest en Floyd heeft met een tennisleraar een paar minuten gespeeld om zijn niveau to laten zien en te horen in welke klas hij zou kunnen beginnen. De eerste 10 ballen kon Floyd helemaal niets meer doen! Alsof hij nog nooit een tennisracket in zijn handen had gehad!!!! Daanaakwam alles weer in orde en speelde Floyd gelukkig weer goed!!!



Omdat we in verschillende clubs wilden kijken wat voor mogelijkheden voor Floyd waren, heeft Floyd ook een paar testen op verschillende plaatsen gedaan. Een paar goede groepen gezien met kinderen die iets ouder waren (rond 11) en heel goed konden tennissen. Op de Woensdag kregen we een email van de eerste club om ons te laten weten dat er misschien een plaats was voor de zaterdag van die week voor een speciale testdag. Het was door de USTA (United States Tennis Association), zoals de KNLTB de Nederlands tennis bond georganiseert. Die ging 10 jongens selecteeren voor een nieuwe speciale program voor 2008 (6 keer in het jaar bijeenkomen, 6 uren achter elkaar). Normaal zijn kinderen op een latere leeftijd geselecteerd maar dit jaar willen ze al beginnen met jongeren kinderen. We hebben dus meteen gebeld natuurlijk. Want dit was ook een grote kans om met goede trainers te kunnen praten en zien waar Floyd terecht kon.


Er waren 19 kinderen, bijna allemaal heel goed! Het is zo leuk te zien hoe kabouters al heel goed kunnen tennissen! Je kon zien dat alle kinderen echt zin in hadden en het leuk vonden. Ik weet niet hoeveel Floyd begrepen heeft, maar hij heeft dus 4 uren lang met amerikaanse trainers en kinderen gespeeld. Tja, tennis is tennis, dus er is geen taal probleem om te kunnen tennissen. Floyd voelde zich goed en had ook een paar vragen zelf geantwoordt! Zoals "Hoe heeft Wimbledon in 2007 gewonnen". Natuurlijk weet Floyd het maar ik vind het knap dat hij de vraag kon begrijpen, en ook zijn hand omhoog durfte om te antwoorden! Aan het einde van het program, hebben ze ons verteld dat we binnen een week zouden horen wie geselecteerd was en wie niet.

Hier ook een foto van de plek waar Floyd de testdag moest! Ja, alles is groot in Amerika, dat weten jullie nu al. Dus ook de sportcenters!!!




Dinsdag kregen we de brief in de brievenbus. Het begon zo:

Dear Floyd,

Congratulations on being selected for the USTA Northern Stars program!....


Ja, Floyd is geselecteerd en is dus een van de 10 die nu dit speciale program mag doen! Natuurlijk was Floyd ontzettend blij en nog veel meer toen hij las dat hij voor die training ook trainingsballen ging krijgen, en nog 1 trainingpak, 2 korte broeken, 2 tennistruien en een tennistas nog daarbij!!!! in de kleur en met de logo van de USTA. Na een kleine oranje kabouter hebben te zijn, gaat Floyd nu een amerikaanse kabouter worden! hahaha! We moeten nu nog de maat geven, maar dus eerste in een kidswinkel om te weten welke maat er zijn in Amerika.

Nu moeten we dus een ECHTE goede training vinden, want Floyd moet nu flink oefenen. En hij heeft ZOOOOOOO veel zin in!!! Vanavond hebben Paul, Rachel en Floyd zich ingeschreven bij een sport center. Paul en Floyd kunnen daar flink tennissen en trainen, en als Floyd zijn les krijgt kunnen Rachel en Paul intussen lekker gaan zwemmen. Het wordt dus weer een sportieve dag! En ik? Ik ga lekker met de hond wandelen! hahaha! Nee hoor, ik wil absoluut weer gaan joggen (als het weer mooier wordt) en een dag aan de Marathon van Minneapolis meedoen. Die is ook van Medtronic gesponserd dus... :-) Misschien in 20... :-) Als we sinds lang in California liggen, dan ga ik gewoon tot Minneapolis vliegen voor het Marathon! hahaha! Ik kan eerst op de California beaches oefenen...


Tja, dat is dus al veel nieuws nietwaar? We zijn vandaag nog naar de bank geweest. Met een bank employee uit Venezuela lekker gebabbelt. Hij was toen een professionele voetballer en kende Kluivert goed! Hij moest helaas vanwege blessures stoppen en werkt nu als bankier in Minneapolis! Tja, sport brengt je overal, ook naar Minneapolis :-)


Na de lekkere Subway sandwiches hebben we ook de heerlijk soep van CubFoods! Het is echt smullen! Een soep vol met nuddels, groenten, etc... gewoon heerlijk. Er was een flinke anbieding (10 voor $ 10) dus we hebben nog voorraad! Hier een foto van de cans!





Dan een foto van de soep zelf! Ja, ik kan gewoon voelen dat jullie allemaal graag deze soep willen zien! hahahah! (Paul wondert zich of ik gek ben geworden! hahaha!)


En nu een foto van Rachel en Floyd die van de soep genieten!!!!



Nou, nu stop ik. Ik heb 1.5 uur getypt!!! Ga nu lekker slapen want morgen wil ik vroeg opstaan en van mijn zondag genieten. Tot volgende keer -Valerie



6 comments:

Anonymous said...

Proficiat Floyd! Veel plezier met je tennislessen! Dat heb je alvast goed voor mekaar! De rest volgt vanzelf! We zijn blij van jullie te horen en jullie te kunnen zien. Gezellige foto's van jullie op de stoep en met de soep!

Anonymous said...

Oui, bon, mais je préfèrerais le frappucino à la soupe de légumes...
Eh bien, voilà l'emploi du temps de Floyd qui se remplit à vue d'oeil ! Au fait, qui a gagné Wimbledon en 2007 ? Je vois que, du coup, tout le monde se remet à faire du sport, même Daisy...
Les maillots de l'USTA, ils sont orange aussi ? J'ai pas bien compris, kabouter, c'est un oiseau ???
Bisous de notre nouveau petit chaton, qui s'appelle Flocon.

Anonymous said...

@ Tiny: zie je ik wist het dat jullie zouden blij zijn met mijn soepfotos :-)
@ Sophie: un kabouter n'est pas un oiseau mais un lutin!!! Car ils font tous tous petits a cote des grands qui jouent sur les court a cote d'eux! Les maillots de l'USTA sont j'imagine bleus! On verra cela lorsque l'on aura les shorts, t-shirts etc! On veut voir une photo de Flocon!

Anonymous said...

Oeps, j'ai oublie Sophie de te repondre! C'est Federer qui a remporte Wimbledon :-)

Anonymous said...

Erg leuk om te lezen wat jullie allemaal doen! Fijn dat Floyd weer kan tennissen en Rachel paaldansen... Leuke foto's weer, soep met balletjes...?? Benjamin vraagt elke dag wanneer het hier gaat sneeuwen. Konden we maar eens ruilen, al was het voor een dagje... En jullie zouden hier dan stikken van de hitte!
Groetjes van Ruby

Anonymous said...

@ Ruby - Nou graag ruilen voor een dag ! Vaandag hadden we weer -26 als gevoel! Weer flink koud dus en het is altijd een soort elektrisch schok als je naar buiten gaat... Affe wennen....